ANKETA

PRI REŠEVANJU KRIŽANK UPORABLJAM
  K&K slovar
  druge spletne slovarje
  slovarje v knjižni obliki

Uporabniško ime:
Geslo:

Big Foot Mama: VAŽN', DA ZADANE!

 Big-Foot-Mama»karkoli iskre vname, karkoli dan odpre, karkoli dušo gane - važn', da zadane...«

 

Oktobra je izšel med slovensko mladino težko pričakovan šesti studijski album Big Foot Mame imenovan VAŽNO, DA ZADANE.

 

Ob izidu se je v ljubljanskem KUD France Prešeren zgodil tudi promocijski dogodek, kjer so Bigfooti na istem odru, kot so leta 1995 promovirali prvi album Nova pravila, predstavili nove skladbe. S tem se je začela nova turneja Big Foot Mame, ki bo novo dozo brezkompromisnega rokenrola ponesla v vsak slovenski kraj. Informacije o kartah za dogodke so na internetni strani skupine.

Simbolični uvod v album je pričujoči (skoraj istoimenski) prvi singel Važn', da zadane, ki mu Bigfooti pogovorno pravijo oda hedonizmu. Komad namreč govori o tem, da bi vsak posameznik moral imeti absolutno pravico, da si sam izbere stvari, ki ga zadovoljujejo, zadanejo v srce in rinejo naprej v življenju, pa naj bo to ljubezen, strasti, adrenalin, čokolada, novi komadi ali katerekoli druge naravne snovi. Kajti najslabše je, če zaradi zunanjih pritiskov svojo poželjivost tlačiš v sebi. Slej ko prej bo izbruhnila na dan - tako ali drugače.

Za pesem so Bigfooti posneli tudi videospot v režiji Vena in Dafne Jemeršiæ. V njem igra glavno vlogo njihov kolega Koko, ki je tik pred sklenitvijo življenjske poti in se sprašuje, koliko smisla je imelo njegovo življenje. Odgovor je jasen: toliko, kolikor si ga je privoščil!

 

BILANCA PRETEKLE PETLETKE BFM

Big Foot Mama tako obrača nov list v svoji karieri. Snemanje šestega studijskega albuma Važno, da zadane je hkrati pomenilo zaključek preteklega obdobja - zadnje petletke, ki je bila za Big Foot Mamo ena najbolj burnih v karieri, saj so jo zaznamovali pomembni dogodki, ki so Big Foot Mamo vrnili v vrh slovenskega rocka:

  • izid največjih uspešnic Big Foot Mama (2003)

izid albuma 5ing (2004), ki rodi nove uspešnice Vrn' se k men', Neki sladkega, Še mal' bolj dol, Brez meja...

s 5ingom Big Foot Mama leta 2004 po dolgih letih spet napolni ljubljanske Križanke praznovanje 15-obletnice delovanja skupine, oktobra 2005 na Gospodarskem razstavišču, na katerem Big Foot Mama združi cvet slovenske glasbene scene - 13 bendov, ki priredijo vsak po en njihov komad: Siddharta, Ansambel Lojzeta Slaka, Elvis Jackson, Šukar, Slon in sadež, Katalena, Srečna mladina, Dan D, naio ssaion, Gušti & Polona, Sausages, Dej še'n litro, Leaf Fat izid koncertnega albuma 15 let BFM v živo z gosti posredno je zaslužna za "underground" hit na narodno-zabavni sceni - priredba Nekaj sladkega postane obvezna stalnica na repertoarju Ansambla Lojzeta Slaka

 

Napovednik koncertov:

 

14.12.07 - Slovenske Konjice / Športna dvorana

18.12.07 - Portorož / Klub Tivoli

22.12.07 - Ajdovščina / Dvorana Police

25.12.07 - Briščiki / Šotor

29.12.07 - Nedelica / Pri Studencu

31.12.07 - Ljubljana / Kongresni trg

 

www.bigfootmama.net


Foto: Luka Kaše