ANKETA

PRI REŠEVANJU KRIŽANK UPORABLJAM
  K&K slovar
  druge spletne slovarje
  slovarje v knjižni obliki

Uporabniško ime:
Geslo:

MASSIMO: NOVI ALBUM "SUNCE SE PONOVO RAÐA"

 

 Cover_Standard_MASSIMO_Sunce_se_ponovo_ radaMassimo, večkratni dobitnik Porina za najboljšo moško vokalno izvedbo, nam predstavlja svoj novi album 'Sunce se ponovo raða'. Po uspešnih albumih ''Vještina'' (2004) in ''Vještina 2'' (2006), na katerih je Massimo predstavil svoje videnje popularnih klasik, nam album 'Sunce se ponovo raða' prinaša nov studijski material, ki ponovno priča o unikatni glasbeni 'veščini' tega izvajalca.

Ob posebnih gostih, Nenu Belanu in Edinu Karamazovu, Massimo izvaja pesmi Arsena Dediæa, Aljoše Šeriæa, Jana Plestenjaka, Lee Dekleva, Kaliopi, Ines Prayo, Eni Kondiæ, Zorana Predina, Renata Zera in drugih. Na albumu najdemo tudi dve priredbe za skladbi »Traži me« Massimu ljubega Renata Zera ter »Indija« slovenskega kantavtorja Jana Plestenjaka.

Precejšen del novega albuma je nastal v pozitivnem vzdušju novonastalega sodelovanja Massima in Aljoše Šeriæa iz skupin Ramirez in Pavel. Aljoša je napisal kar tri pesmi uvrščene na album, med katerimi je tudi »Ljubav!«, s katero se je Massimo predstavil v okviru CMC festivala. Za pesem »Iluzionist« so besedilo napisali Aljoša Šeriæ, Eni Kondiæ, Massimova soproga, Massimo pa je poskrbel za glasbo. Aljoša je tudi avtor besedila in glasbe skladbe 'Tri slike', preko katere svoj izredni talent dokazuje tudi svetovno znani kitarist Edin Karamazov. Kot zanimivost vam lahko zaupamo, da je ta nenavadna akustična pesem, katere sestavni elementi so Edinova kitara in Massimov vokal, posneta v živo v Morris studiu. Na novem albumu sodeluje dosedanja Massimova ekipa, katero so na novo osvežili Lea Dekleva, Jan Plestenjak, Ines Prajo in Neno Belan (slednji je napisal in z Massimom odpel duet »Zar više nema nas«; pesem je zmagala na letošnjih večerih dalmatinskega šansona v Šibeniku).

 

Večino aranžmajev na albumu je naredil Ivo Popeskiæ, pod nekatere pa se je podpisal Dejan Oreškoviæ (avtor aranžmaja velike uspešnice skupine Meritas in Massima »Odjednom ti«).

Celoten album je bil posnet v treh studiih: v studiu Ivana Popeskiæa, Morris studiu Mire Vidoviæa in studiu Cash & Carry Dejana Oreškoviæa.

 

Glasbeniki, ki so sodelovali pri nastanku plošče: Elvis Staniæ (kitara), Henry Radanoviæ (bas), Dejan Oreškoviæ in Massimo (kitare), Ivo Popeskiæ (klaviature), Arsen Dediæ (flavta), Marko Lazariæ in Brane Gazdik (bobni), Boris Popov (tolkala), Ivan Pešut (kitare), Branko Sterpin (trobenta), Denis Razumoviæ (saksofon) ter Martina Majerle in Olja Dešiæ (spremljevalni vokal).

 

Album 'Sunce se ponovo raða' se bo na prodajnih policah po Sloveniji pojavil 1. oktobra 2008. Kupcem sta na voljo dve različici in sicer standardni CD ter CD+DVD verzija z omejeno naklado (limited edition). Omejena serija albuma 'Sunce se ponovo raða' bo v nasprotju s standardno izdajo vključevala še dve dodatni skladbi, "O mladom studentu i udanoj ženi" Zorana Predina in klasiko  Ðorða Balaševiæa "Život je more", ter video posnetek nastopa iz leta 2006 v gledališču Gavella.