ANKETA

PRI REŠEVANJU KRIŽANK UPORABLJAM
  K&K slovar
  druge spletne slovarje
  slovarje v knjižni obliki

Uporabniško ime:
Geslo:

KATALENA Z NOVIM SINGLOM "TA ALDOWSKA"

 

 Katalena_foto_Miro_Majcen-5Katalena na radijske postaje pošilja drugi single iz njihovega aktualnega albuma 'Cvik Cvak!', ki je v celoti posvečen rezijanskemu glasbenemu izročilu. 'Ta aldowska' je naslednica izvrstne skladbe 'Lisica', ki je pošteno prevetrila slovenski glasbeni prostor. Izjemne glasbene kritike in velik uspeh albuma Cvik Cvak!, ki je izšel pod okriljem založbe Dallas, sta zagotovili, da bo skladba 'Ta aldowska' Kataleno samo še povzdignila in jih še bolj utrdila na slovenski glasbeni sceni.

 

Katalena je skladbo 'Ta aldowska' v sodelovanju s producentom Aldom Ivančičem predelala na sebi lasten in prepoznaven način in tako ponovno nadgradila ljudski material ter ga približala širši javnosti.

 

Po sedmih ustvarjalnih letih, letos poleti je skupina slavila svoj sedmi rojstni dan, odličnih koncertnih nastopih doma in v tujini, štirih studijskih albumih so Katalena na slovenski glasbeni sceni pustili svojsten pečat in si zagotovili svoje mesto med ljubitelji dobre in kvalitetne glasbe; post folk-rocka s primesmi funk-a, jazz-a in blues-a.

 

V četrtek, 23. oktobra  lahko Kataleno prvič ujamete tudi v ljubljanski Cvetličarni. Za obdobje enega leta bo to njihov zadnji koncert v prestolnici. Inovativna glasbena poslastica, ki je vsekakor ne smete zamuditi.