ANKETA

PRI REŠEVANJU KRIŽANK UPORABLJAM
  K&K slovar
  druge spletne slovarje
  slovarje v knjižni obliki

Uporabniško ime:
Geslo:

VATRA Z NOVIM ALBUMOM "SPUTNIK"

 

 Vatra_foto_Mare Milin'Sputnik' je naslov novega, petega studijskega albuma hrvaške zasedbe Vatra, ki je v teh dneh že na voljo na prodajnih policah.

 

Material za novi album so Vatra snemali preteklih devet mesecev v Zagrebu, pod produkcijsko palico priznane producentske dvojice in kreativne sile skupine Svadbas, ki jo sestavljata Jure Ferina in Pavle Miholjeviæ. Masteringa albuma 'Sputnik' se je tudi tokrat lotil Aco Razbornik, ki je z Vatro že sodeloval na njihovih albumih.

 

Sodelovanje s Ferino in Miholjeviæem je prineslo opazen preobrat v zvoku, ki smo ga že lahko opazili pri najavnem singlu 'Eskim', enemu od favoritov albuma 'Sputnik'. 11 skladb na albumu, od uvodne 'Zadnja' do zaključne 'Sputnik', Vatra kaže zavidljivo količino energije, melodičnosti, nalezljivih refrenov in izkušenj skupine, ki ima za sabo že zavidljivo kariero. S petimi studijskimi albumi nedvomno spadajo med najbolj produktivne skupine na Hrvaškem, ki v zadnjih letih doživljajo velik zalet, tako med publiko kot med kritiki.

 

'Sputnik' predstavlja velik korak naprej za Vatro, saj na njem prvič avtorsko sodelujejo vsi člani. Ivan Dečak, Irena Celio Cega, Boris Gudlin, Mario Robert Kasumoviæ in Robert Kelemen so na albumu nedvomno pustili svoj kreativni pečat.

 

Za vizualno podobo Vatre skrbi Filip Filkoviæ Philatz, član organizacije Kunstterorist, avtor ovitka, nove podobe spletne strani ter režiser videospota za skladbo 'Eskim', ki na televizije prihaja konec meseca novembra, za fotografije pa je poskrbela Mare Milin.