ANKETA

PRI REŠEVANJU KRIŽANK UPORABLJAM
  K&K slovar
  druge spletne slovarje
  slovarje v knjižni obliki

Uporabniško ime:
Geslo:

E.N.I. POSNELI VIDEOSPOT ZA SKLADBO "POLAROID" IN V KRATKEM BO IZŠEL ALBUM "BEST OF"

 E.N.I._fotoDallas Records najavlja skorajšnji izid novega albuma 'Best of' reške dekliške zasedbe E.N.I., ki ga že promovira novi single 'Polaroid'.

 

Album 'Best of' predstavlja nekakšen presek desetletne kariere in vključuje niz uspešnic kot so 'Traži se dečko', 'Oči su ti ocean', 'Mara Pogibejčiæ', 'Ti si moja ruža' in mnoge druge.

 

Te dni se zaključuje tudi snemanje videospota za najavno skladbo 'Polaroid', ki ga je režiral Radislav Jovanov - Gonzo. Video so dekleta posnele na lokaciji tovarne RIO (Riječke industrije odjeæe).

 

Iva Močibob iz skupine E.N.I. o spotu in skladbi pravi:

 

''Pesem Polaroid popolnoma odraža položaj ženske v današnji družbi. Ta vloga ni niti malo laskava, ravno nasprotno. Žensko se v medijih in poslovnem svetu prikazuje kot objekt, položaj vsake izmed nas pa se obravnava zgolj na podlagi videza. Popolnoma je prezrto dejstvo, da je potrebno vložiti veliko truda in energije, da se ženska dokaže, da je nekaj več od njenega izgleda.

Popolnoma normalno je, da se kdaj ženska izgubi v tem nenehnem iskanju lepote, saj je vsakodnevno podvržena stereotipnim prikazovanjem slednje, ki pa počasi izgublja svojo naravnost. Vsaka od nas se počuti ujeta v tej mreži, vendar vemo, kaj si želimo in kaj mislimo - s to skladbo to tudi jasno izražamo.

Zavedajoč se, da še danes nimamo jasne slike o nasilju nad ženskami tako na Hrvaškem kot tudi v svetu, smo želele, v luči tega, da tudi same pripadamo generaciji mladih, samostojnih in izobraženih žensk, dati naš doprinos in s to skladbo na naš način obeležiti mednarodni dan boja proti nasilju nad ženskami.''

 

Skladbo 'POLAROID' - tekst in glasbo - podpisuje 'reška naveza' - Vlado Simichich - Vava, nekdanji kitarist skupine 'Laufer',  aranžma pa je skupno delo Dejana Oreškoviæa in Vave.