ANKETA

PRI REŠEVANJU KRIŽANK UPORABLJAM
  K&K slovar
  druge spletne slovarje
  slovarje v knjižni obliki

Uporabniško ime:
Geslo:

Chico César, Brazilija

 Izvrsten performer ponovno osvaja Evropo z izzivalnimi plesnimi skladbami in svojevrstno glasbeno govorico. 

Chico César, vokal; Xisto Medeiros De Sousa, bas; Helio Giovanni Medeiros Da Silva, klavir, klaviature, keyboard; Gledson Meira Dantas, bobni

Čeprav je želel biti novinar, ga je nenaden uspeh z nastopi po Evropi že v začetku devetdesetih prelevil v zelo uspešnega glasbenika. Od leta 1995 naprej, ko je prejel številna priznanja, med njimi tudi za najboljši videospot za skladbo Mama Africa na MTV, je nastopal po vsem svetu, med drugim tudi na Jazz festivalu v Montreuxu. Na njegovih albumih so sodelovali številni zvezdniki latino glasbe, nekateri, kot npr. Maria Bethânia, so vključevali njegove skladbe v svoj repertoar. Cesarjevi očarljivi in radoživi nastopi so bili vedno polni navdiha in sveže energije. Njegov koncert na evropskem odru pomeni eno najdlje pričakovanih vrnitev.

V zadnjih letih se je drobni Chico Cesar uveljavil kot eden najvidnejših brazilskih kantavtorjev in izvajalcev nove generacije umetnikov MBP (brazilska popularna glasba). Številne od njegovih skladb vsebujejo družbenokritično ostrino, izpostavljajoč pravice žensk, domovinske teme in brazilske brezdomce ter številna druga vprašanja.

Linhartova dvorana, 17, 20, 25, 15* EUR