ANKETA

PRI REŠEVANJU KRIŽANK UPORABLJAM
  K&K slovar
  druge spletne slovarje
  slovarje v knjižni obliki

Uporabniško ime:
Geslo:

Tematski Križankar - Italijanska kuhinja

 Dobrih jedi na krožniku ni nikdar dovolj – ljudje radi uživamo ob odlično pripravljenih jedeh. Najsi ste gurmani ali ne, vsekakor je vselej bolje zaužiti kaj slastnega kot kaj neokusnega. Ko se kuhe lotimo doma, pa marsikdaj naletimo na pomanjkanje zamisli, kaj naj pripravimo. Marsikdo je že kdaj potožil, da kuha vselej iste jedi. Prav zato smo tokrat pokukali v italijansko kuhinjo, ki slovi po okusni, vabljivi in zdravi hrani. Na pomoč so nam z idejami in slikovnim materialom prijazno priskočili pri založbi Didakta, za kar se jim najlepše zahvaljujemo. Pobrskali smo po bogati zakladnici italijanskih jedi in ustvarili zbirko tradicionalnih receptov in informacij o tipično italijanskih sestavinah ter pijačah, ki sodijo poleg, ko sedemo za mizo. Razkrivamo vam nekaj skrivnosti italijanske kulinarične tradicije in skrbimo, da recepti italijanskih babic ne bodo tako kmalu pozabljeni. Dotaknemo se tudi izvora nekaterih jedi in sestavin. Spoznali boste, kako preprosto je pripraviti okusen krožnik in čemu velja italijanska kulinarika za eno najbolj priljubljenih na svetu. Številni recepti so primerni za domačo kuhinjo, saj so jih skozi stoletja večinoma ustvarjali povsem običajni ljudje in ne le kuharji. Mnoge italijanske jedi imajo zgolj od štiri do osem sestavin. Ko pa boste sedli za mizo, nikar ne pozabite, da je v jedi treba uživati, zato si za obrok zares vzemite čas.

Prvega, vsake tri mesece, začenši z januarjem, izhaja Križankarjev mlajši "brat". Lepo število križank bogatijo zgodbice na eno izbrano temo, na primer Nobelovi nagrajenci, Filmi leta, Glasbene legende, Slovenija, dežela vina, Podobe Pomurja, Primorske, Štajerske, Dolenjske, Bele Krajine, Koroške, ... Vsakokrat se ob prebiranju potopisa lahko podate v kak sanjski kraj ali deželo, preiskusite pa se lahko tudi v reševanju sudokuja in logične naloge. Naj vas tudi povabimo, da nam sporočite teme, ki si jih v tematski izdaji želite vi sami. Zagotavljamo vam, da jih bomo veseli in vam bomo skušali ustreči.