ANKETA

PRI REŠEVANJU KRIŽANK UPORABLJAM
  K&K slovar
  druge spletne slovarje
  slovarje v knjižni obliki

Uporabniško ime:
Geslo:

Rina K

 Rina K z novim singlom

'Tabula Rasa'

 Rina K  je posebna in obetavna pevka,  ki si sama piše glasbo in tekst za pesmi.  Letošnje poletje je izdala singel ' Življenje je prestiž',  zdaj pa je pred nami njen naslednji  izdelek, 'Tabula  rasa'.

Tekst za nepopisan list,  'Tabulo raso'  je Rina K napisala sama, pri pisanju glasbe in aranžmaja se ji je pridružil  zagrebški producent Sven Gleđa, ki se je tokrat preizkusil v malo drugačnih vodah, za končno podobo pa je poskrbel Acrosonus.

Nastala je pop skladba, začinjena z orientalskimi elementi, česar sicer ustvarjalci niso načrtovali in se je transformacija zgodila spontano. 'Zgodilo se je podobno, kot bi eksperimentirala v kuhinji, pravi Rina K s skrivnostnim  nasmeškom.

Poleg eksperimentiranja v kuhinji, se Rina rada potaplja v besede – tekst za njen novi singel - Tabula Rasa je avtorski;

 'V slovenščini, ki jo kombiniram z različnimi izrazi iz drugih jezikov, se počutim udobno. Med snemanjem skladbe se je pač zgodilo, da sem odpela 'voli me' namesto 'vodi me', in to smo kar obdržali. Mogoče pa sem hotela nagovoriti Dalmatinca na odmaknjenem otoku 'na drugem koncu sveta', kdo ve. ..'

Fotografija: Boštjan Tacol/Dallas Records