ANKETA

PRI REŠEVANJU KRIŽANK UPORABLJAM
  K&K slovar
  druge spletne slovarje
  slovarje v knjižni obliki

Uporabniško ime:
Geslo:

Anja Kotar

 Anja KotarBO LETOS NA PESMI EVROVOZIJE SLOVENIJO ZASTOPALA PEVKA IZ AMERIKE?

 ANJA KOTAR

Je 18 letna Anja Kotar, vsestransko nadarjena umetnica, pevka, kantavtorica in pianistka, ki ima izkušnje z igranje v mjuziklih in filmih, novo upanje Slovenije …

Anja Kotar, ki že tri leta živi v Kaliforniji in obiskuje prestižni Berklee College of Music, prihaja konec meseca v Slovenijo. Izjemno talentirana pevka je namreč sprejeta na dva najbolj odmevna slovenska festivala, na katera namerava vnesti nekaj 'čezatlantskega duha'. Na Poprock večeru Slovenske popevke bo predstavila pesem Čas je zdaj, na EMI 2016 pa jo bomo slišali s pesmijo Too Cool. »O nastopih na festivalih ne razmišljam kot o tekmovanju, temveč kot o prestižnem glasbenem dogodku, na katerem se predstavijo slovenski umetniki in svojo glasbo delijo s širšo publiko. Letošnji izbor je zelo zanimiv in komaj čakam, da slišim vse nove pesmi«, nam je zaupala Anja, ki je dobitnica številnih nagrad in ima izkušnje z nastopi v Sloveniji in Ameriki, saj je nastopala že v Ljubljanski Operi, Filharmoniji, Cankarjevem domu, San Jose Center for the Performing Arts, California Theatre in Neil Simon Theatre v New Yorku. Trenutno se pripravlja tudi na izid svojega glasbenega prvenca NOMAD EP, ki ga je po uspešni Kickstarter kampanji posnela v Universal Music Group v Los Angelesu.

Simpatična pevka, ki ima velik čut za modo in rada eksperimentira s svojo glasbo in videzom je že nastopala je na različnih tekmovanjih, igrala v triu z violino in violončelom in s plesno skupino zmagala na svetovnem prvenstvu v show danceu. Igrala je v 1. in 2. delu mladinskega filma Gremo mi po svoje in nastopala na slovenskem X-Factorju. Na VC High School Conservatory je začela pisati svoje pesmi, igrala je v muziklih, za kar je dobila številne nagrade. Kot pevka je z jazz orkestrom sodelovala na različnih jazz festivalih po Ameriki, kjer je prejela več nagrad za izjemne pevske nastope. Napisala in režirala je svoj kratki muzikal Valentine's Day ter režirala muzikal Godspell ter prejela je prestižno nagrado VCS za izredne umetniške dosežke.

Vsekakor gre računati na mlado in izjemno talentirano pevko, ki ima kljub rosnim 18-tim za sabo že bogato in vsestransko umetniško kariero.