ANKETA

PRI REŠEVANJU KRIŽANK UPORABLJAM
  K&K slovar
  druge spletne slovarje
  slovarje v knjižni obliki

Uporabniško ime:
Geslo:

MMS 2015

 EasyZmagovalec 35. festivala Melodije morja in sonca je Easy s skladbo Nekaj med nama

 

Avditorij Portorož – Portorose, Občina Piran v soorganizaciji z RTV Slovenija so, 4. julija 2015, v Amfiteatru Avditorija Portorož priredili 35. festival Melodije morja in sonca 2015. Umetniški vodja  festivala je bil Slavko Ivančić. Spremljevalni program festivala je bil jubilejno obarvan. Prireditev sta vodila Mario Galunič in Lorella Flego.

VELIKO NAGRADO MMS 2015

(3000 EUR - podarila jo je Občina Piran, v njenem imenu župan Peter Bossman)

je prejel Easy.

Avtor glasbe zmagovalne skladbe Easy je prejel blagovno nagrado – križarjenje za dve osebi, ki jo prispeva podjetje Morje možnosti, specializirana agencija za križarjenja.

Pri izboru nagrajencev so poleg strokovne žirije (25 %) sodelovali tudi poslušalci s telefonskim glasovanjem (25 %), občinstvo v Amfiteatru s posebnimi glasovalnimi vstopnicami (25 %) ter šest radijskih postaj (25 %) (Radio Koper, Radio Maribor, Radio Slovenija 1, Radio Celje, Radio Murski val in Radio Sora).

NAGRADE STROKOVNE ŽIRIJE

Strokovna žirija: Zvone Petek – predsednik, Mojca Menart, Lean Klemenc, Alesh Maatko in Dragan Bulič so podelili naslednje nagrade:

Nagrada strokovne žirije za besedilo: Angelo Misterioso

Nagrada strokovne žirije za priredbo: Aleksander Valenčič

Nagrada strokovne žirije za glasbo: Francesco Squarcia

Nagrada strokovne žirije za izvedbo: Easy

Nagrada strokovne žirije za obetavnega izvajalca oz. avtorja - nagrada Danila Kocjančiča: Ina Shai

Nagrajenci  strokovnih nagrad za izvedbo, glasbo, priredbo, besedilo ter nagrajenec za obetavnega izvajalca oz. avtorja so prejeli po 500 eur bruto, ki jih podarja Avditorij Portorož – Portorose in Združenje  Sazas ter praktične nagrade, ki so jih prispevali Kozmetika Kahne, Bernardin Group d.d., AMZS d. d., Pipistrel, d.o.o. Ajdovščina, studio Hendrix iz Kopra.

GLASOVANJE RADIJSKIH POSTAJ

Glasovalo je šest radijskih postaj: Radio Koper, Radio Maribor, Radio Slovenija 1, Radio Celje, Radio Murski val in Radio Sora.

Zmagovalec:  Polona Furlan.

TELEFONSKO GLASOVANJE

ZmagovalecEasy.

GLASOVANJE OBČINSTVA V AMFITEATRU

Zmagovalec:  Easy.

Tudi letošnji festival je izvajalce spremljal v živo festivalski bend pod vodstvom Tomija Puriča.

ŠOV PROGRAM

Odmevale so zbrane zmagovalne skladbe, ki so postale zimzelene. Z izvajalci so zapeli otroci. Spremno besedilo je spesnil Drago Mislej – Mef.

Nastopili so:

Slavko Ivančić in Lia Lusa -  Portorož,1905; Ladi Mljač in Dekliški pevski zbor Senožeče (Larisa Bric, Karin Šturm, Anamarija Čotar, Maja Može, Lea Ražem, Ana Jedrejčič, Nina Može)  – Dobrodošli, Tinkara Kovač in Tjaša Rihter - Mars & Venera, Igor Mermolja in Maj Žigart  - Amerika, Anika Horvat in Lana Legat - Lahko noč, Piran.

35. festival Melodije morja in sonca velja za eno največjih glasbenih prireditev, ki ga je letos neposredno prenašala Televizija Slovenija, Radio Slovenija 1 in Radio Koper.

Prireditev sta povezovala Mario Galunič in Lorella Flego.

Da je vse potekalo kot mora, so poskrbeli: urednik: Aleksander Radić, režiserka: Urška Žnidaršič, producent RP: Danijel Vrbec.

Na dan festivala je pri  ZKP RTV SLO izšla tudi zgoščenka s tekmovalnimi skladbami.

Začetki najlepšega in množično obiskanega glasbenega festivala s pomenljivim naslovom Melodije morja in sonca (MMS) segajo v leto 1978. Na prvem festivalu, ki je bil organiziran na Tartinijevem trgu v Piranu, je slavila Moni Kovačič s pesmijo Nasmeh poletnih dni.

Glasbena prireditev je organizirana v Amfiteatru Avditorija Portorož in v letu 2015 beleži že 35. festivalsko izvedbo. Zasnovana je na dobrih temeljih s poudarkom na melodijah in pesmih o morju in soncu. Izbrane izvajalke in izvajalci se predstavijo ljubiteljem glasbe v soju luči v živo ob orkestralni spremljavi v slovenskem in italijanskem jeziku.

Festival Melodije morja in sonca ostaja neločljiv zaveznik razvoja portoroškega poletnega glasbenega, kulturnega in turističnega dogajanja in je doslej postregel že s številnimi uspešnicami, od katerih so mnoge postale zimzelene.

Avditorij Portorož – Portorose, Občina Piran in RTV Slovenija trdno verjamemo, da je festival MMS pomemben del v mozaiku slovenske glasbe.