ANKETA

PRI REŠEVANJU KRIŽANK UPORABLJAM
  K&K slovar
  druge spletne slovarje
  slovarje v knjižni obliki

Uporabniško ime:
Geslo:

NA PODELITVI GLASBENIH NAGRADAH PORIN

 Pred štiriindvajsetimi leti sta na prvi podelitvi hrvaške glasbene nagrade Porin dva največja hrvaška glasbenika Oliver in Gibonni prvič skupaj prevzemala nagrade za skladbo ‘Cesarica’, katere avtor je Gibonni, izvajalec pa Oliver. Letošnja prireditev pa je bila prepletena z njunimi imeni oziroma Gibonnijevimi skladbami z njunega albuma ‘FAMILIJA’. Domov sta odnesla kar šest kipcev.

Po ocenah stroke sta ustvarila najboljše vokalno sodelovanje za skladbo ‘Sreća’. Ob prevzemu nagrade je Gibonni povedal: “Ko se odločiš narediti duet z Oliverjem, je že opravljenega pol dela, saj je njegov vokal najboljši v zadnjih sto letih.”

Kmalu za tem je Oliver prejel nagrado za najboljšo moško vokalno izvedbo in interpretacijo skladbe ‘Gdje to piše?’, za isto skladbo pa je prejel dve nagradi tudi Elvis Stanić - za najboljšo produkcijo in najboljši aranžma skladbe.

Nagrado za najboljši pop album sta prejela Oliver in Gibonni skupaj. 

Zadnja, najbolj prestižna nagrada, je bila podeljena za album leta, za katerega se je potegovalo osem izvajalcev in producentov. Ob proglasitvi najboljšega se je voditeljica pošalila: “ La La Land”, saj sta imela Oliver in Gibonni kar dvanajst nominacij in na koncu sta prejela tudi največjo nagrado – najboljši album leta. Oliver je ob zahvali izjavil: “Glede na moje skromno znanje o zahvalah bi rekel samo to, da bo Gibonni še naprej pisal pesmi, jaz pa bom še naprej pel.” Gibonni pa se je najprej zahvalil Oliverju in povedal, da je album Familija posvečen njunima pokojnima očetoma – Aljoši Dragojeviću in Ljubu Stipišiću. Spomnil pa se je tudi zdaj že pokojnega ustanovitelja nagrad Porin Dražena Vrdoljaka. 

Prireditev sta glasbenika popestrila tudi z glasbenimi točkami z zadnjega albuma ‘Familija’ – Gibonni je ob spremljavi zbora Brodosplit zapel skladbo ‘Udica’, Oliver ‘Gdje to piše?’, skupaj pa sta zapela duet ‘Sreća’.

Poleg dominacije na podelitvi nagrad pa Oliver in Gibonni dominirata tudi na odrih največjih dvoran širom celotne regije, kjer s turnejo poimenovano ‘Familija’ predstavljata album na razprodanih koncertih. Turnejo pa bosta zaključila v Sloveniji, na dveh koncertih. V ljubljanskih Stožicah bosta z gosti nastopila 9. junija, dan za tem pa še v mariborskem Taboru.