ANKETA

PRI REŠEVANJU KRIŽANK UPORABLJAM
  K&K slovar
  druge spletne slovarje
  slovarje v knjižni obliki

Uporabniško ime:
Geslo:

Nasveti za iskanje

NASVETI ZA ISKANJE :

Ustavilo se nam je z reševanjem, imamo pa nekaj črk vpisanih. Nič lažjega, črke, ki nam manjkajo nadomestimo z znakom * (zvezdica) in zadeva je skoraj rešena. Tako vpišemo v slovar v rubriko GESLO sledeče: 

STE*G*R - kliknemo na iskanje in dobimo kar nekaj zadetkov. Iskali smo AMERIŠKEGA IGRALCA Z IMENOM ROD - rezultat je STEIGER - imamo pa tudi podatek, da gre za že pokojnega igralca z točno navedbo datuma rojstva in smrti. V kolikor želimo bolj zožiti zadetke uporabimo kombinirano iskanje, tako da v rubriko OPIS GESLA vpišemo : AMERIŠKI in slovar nam izpiše željeno geslo STEIGER, ki ga najdemo s prvim iskanjem.

Kako iščemo geslo sestavljeno iz več besed, npr. ime in priimek?


N***LAS***E
Iščemo ameriškega filmskega igralca. V križankah je polje med imenom in priimkom največkrat ločeno z odebeljeno prečno črto. To pomeni, da bo tudi naše iskanje brez presledka. Slovar nam najde 3 zadetke. Naše iskano geslo je seveda Nicolas Cage. Iskanje pa si poenostavimo z vpisom AMERIŠKI IGRALEC v rubriko OPIS GESLA. Tako slovar najde iz prve zgoraj omenjenega igralca.

ISKANJE GESEL Z ZNAKOM ` (APOSTROF)

Za gesla, ki vsebujejo apostrof ` (Alt+7) je iskanje zaenkrat omogočeno po sistemu neznane črke. To pomeni, da morate apostrof `, pri iskanju nadomestiti z znakom "*". Na primer iščemo: O*NEAL - slovar vam najde 11 zadetkov s priimkom O`NEAL.
Iščemo pa rešitev, ki bo omogočala iskanje gesel z apostrofom brez uporabe "*".